söndag 7 maj 2023

KÄVLINGEÅN 6 maj

15 man medströms och vind i ryggen. 26 km på Kävlingeån

Hur stor är sannolikheten att en långtur med östlig vind 10 (16) m/ sek blir perfekt? Väldigt liten, de flesta tycker det är lite väl blåsigt för långtur men Calle o Mia lyckades planlägga denna tur från Vombsjön till Hörtofta just denna dag då bästa tänkbara väderförhållanden uppstod för just denna tur. 

Vi körde från klubben redan kl 8 för att slippa trängas med Toughest som ju innebär trafikavstängningar och massor med publik. Vi träffade de som kom från annat håll vid Lökk Challenge starts parkering v om Vombsjön. Man fick bära ner en båt i taget nedför branten så det tog en stund innan alla kommit inordning i sina kajaker. Det gick bra att transportera sig bara med lite styrtag men energiska som vi är i KFÖ så paddlade vi på ändå genom jordbrukslandskapet. Vi njöt av rovfåglar och snygga rostiga järnvägsbroar där vi raskt färdades fram ända tills någon blev kissenödig. Under tiden detta åtgärdades passade resten på att fylla på energidepåerna. 

Färden fortskred tills att Calle visade vägen till lunch platsen i krokarna kring Holmby. Där gick det att hitta lä bakom växtlighet så vi hade det riktigt mysigt i solen som tittade fram en bit in på dagen. Babe bjöd som hon ofta gör på sötsak efter maten så att alla var på topp när andra etappen inleddes. Färden fortsatte förbi Flyinge och Gårdstånga. Fika i vassruggarna och sol på näsan insöps innan tredje etappen. 

Det röda renässansslottet i Viderup (från början av 1600-talet, ägs av fam. Ramel) var riktigt tjusigt att få se. De verkar ha mycket ekonomibyggnader och hästar. Kävlingeån meandrar sig fram i fina kurvor den sista biten fram till Örtofta där vi har lämnat ett par bilar så att vi kan sy ihop säcken och ta hem hela ekipaget. 

Med på turen var Calle, Mia, Babe, Patrick, Anna-Lena, Louise, Johan, Eva, Metta, Torleif, Marie, Jan, Kirre, Håkan och BonusBenny.

Text: Mia

Foto: Mia, Babe och Torleif






























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar