måndag 15 maj 2023

GRYNINGSPADDLING 14 maj



 

Vid halv fem på morgon är Malmös gator nästan öde. Ser bara ett par enstaka bilar, ett gäng killar vinglande hem från en utekväll och någon annan, med lite stabilare gång, som kanske är på väg till sitt jobb. Nu när bruset är nedtonat blir staden i en helt annan skepnad. Intrycken tydligare, fåglarna hörs, känner den ljumma vinden och mer medveten om ljuset som håller på att sakteliga trycka bort natten. Gryning.




Vi paddlar in i kanalen med siktet inställt på Slottsträdgårdens brygga där vi stannar. Yoga mattor rullas ut och några lugna rörelser för att mjuka upp kroppen görs och så hälsas solen välkommen. Den värmer gott när vi äter vår frukost och lyssnar till fåglarnas kvitter. Rofyllt.











Därefter paddlar vi sakta under broarna bort mot biblioteket och ser staden i stillhet. Vackra siluetter av husen, broarna och blommor i morgonljuset. Efter börshuset tar vi ut på havet förbi Dockan och vidare till Västra hamnen för nytt stopp. 













Havet är lugnt, den blå himlen pryds av små vita moln, solen är uppe och värmer. Svårt att motstå ett dopp med dessa förutsättningar. Nästan 12 ° i vattnet och för vissa innebär det en lite längre simtur. Morgonkaffet med utsikt över havet och Öresundsbron smakade extra gott. Alla kände att paddlingen inte kunde avslutas redan, vi fortsatte vidare till lagunen innan vi vände tillbaka till klubben. Och glad var Anne-Grethe att toalettpapperstestet var positivt – torrt papper, ingen läcka!
















Tänk att samma vatten som vi motionspaddlat i så många gånger tidigare kan upplevas så nytt och annorlunda bara för det är en annan tid på dygnet!



Kanske var man inte helt på hugget när klockan ringde mitt i natten, men vilken tur att man trots allt lämnade bädden…vilken härlig start på morgonen!





Med på turen var Anna-Lena, Anne-Grethe, Marianne och Åse.

Text: Anna-Lena

Bilder: Anna-Lena och Anne-Grethe






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar