lördag 16 juli 2022

SOMMARSOLSTÅNDSPADDLING 21 juni




Tanken med turen var att få uppleva det mjuka kvällsljuset över Malmö och Köpenhamn, njuta av årets längsta dag och kanske skapa något nytt minne.

Vi hade laddat med kvällsfika, pannlampor, reflexvästar, förtöjningslinor……men var aningen missmodiga eftersom molnen började skymma den blåa himlen.

Vår lilla kvällpaddling blev ”stadsnära”. Förbi Titanic med sin siluett, vidare utanför Scania-badet där många njöt av kvällsdopp, umgänge och picknick. In mot ”Dockporten”, det nya yttersta huset. Vi kunde tyvärr inte se den fina nyöppnade trädgården från sjösidan. Men där finns bänkar och planteringar med strandväxter. Vi gled vidare på norra sidan av Krankajen och förbi byggarbetsplatsen för ”Docks” som med sina två planerade torn på 18 respektive 25 våningar kommer att förnya Malmö´s skyline.

Därefter in under Klaffbron till en varierande miljö med de anrika Kockums-byggnaderna och nya Varvsstaden som växer fram på höger sida, och Malmö Universitet med Niagara´s imponerande siluett till vänster.

Vidare in i kanalen och förbi Citadellskajen med alla sina nya hus och ”strandpromenad”, förbi Hovrätten och Malmö Live. Ut till Hjälmarekajen där Blå Båten var dekorerad med hundratals ballonger, fest igår eller imorgon?

Kl 21.15 paddlade vi genom hamninloppet till Dockan. Där möttes vi av Marie som hade dukat upp med bubbel och jordgubbar. Vi trixade med våra förtöjningslinor och mer eller mindre smidigt tog vi oss upp på den höga bryggan och till Marie.

Skål för sommaren!






Molnen hade skingrats och lagom till solnedgången strax före kl 22 var vi ute på vattnet igen och fick se solen sjunka ner över Köpenhamns skyline.

Snart var vi tillbaka till klubben i den ljumma skymningen.

Tack alla för några fina timmar tillsammans!








Deltagare: Babe, Benny, Calle, Elisabet, Eva B, Eva J, Göran, Helena, Marianne, Marie, Mia, Åse

Text: Åse
Foto: Babe

 

 

 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar