söndag 27 augusti 2017

Kajakpolo i Köpenhamn

Anders P skriver:

Den 29:e juli var det dags att korsa Öresundsbron för att prova på en ny sport: kajakpolo.
Vi åkte tåg förstås och var 12 nyfikna spelare som åkte till Köpenhamn.
Vid poloklubben, strax utanför Christiania, mötte vår lokala supporterklubb upp ( Mia och Viveka ).

Efter ombyte i sporthallen delade de två ledarna från K-polo, Asmus och Laurits, ut kajaker, paddelutrustning och gallerförsedda hjälmar. Nu var det allvar!



Först skulle det rolltränas separat med varje deltagare. De ville ju förstås kolla så ingen greps av panik när man slog runt, och det gjorde vi inte.

Nästa steg var en kort genomgång på vattnet och lite prova-på spel med passningar fram och tillbaka.
Men ganska snart delades vi upp i 2 lag med olikfärgade västar.



Man märkte också på deltagarna att adrenalinet släppts ut i blodomloppen. Okvädingsord och tråkningar haglade över kanalen. Allt eftersom vi bröt mot spelets regler lärde vi oss dem bättre. Det gjordes en hel del mål också, och även våra danska värdar deltog i spelet och visade oss lite fula knep man kunde ta till. Kajakpolo visade sig vara intensivt och som en blandning av paddling, vattenpolo och rugby ungefär.





Man fick gärna paddla över andras kajaker, men inte torpedera någon rätt i sidan. Man fick välta den som hade bollen, men gärna hjälpa den upp igen. Vilket gjordes genom att man stack fram fören på kajaken mot de sprattlande händerna hos den som hängde upp och ner, så hen kunde rolla upp.



En vanlig match spelas 2x10 minuter, men vi körde på i nästan 2 timmar. Mot slutet var de flesta riktigt trötta och antalet spelare tunnades ut. Vem som vann? Ingen aning, men jag tror svarta laget gjorde lite fler mål.



Det var med breda leenden som vi lämnade tillbaka utrustningen och bytte om. Därefter gick vi vidare till Copenhagen Street Market ett stenkast bort, där vi lugnade oss med mat och öl. Här slöt också Heike upp för deltagande i eftersläckningen. Vi gick sedan in mot stan, där gruppen diffunderade och några reste hemåt. En liten grupp kryssade sig sedan i maklig takt mellan ölschappen innan sen hemfärd mot Malmö.

Vi som var med och spelade var:
Carol, Martin, Anders K, Anders J, David, Niklas, Erik, Peter, Marie, Anders P och Bengt S med son

Mia fotograferade med Anders K's proffskamera.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar