lördag 30 april 2016

VI PADDLAR NORRUT!

Oftast när man paddlar iväg från klubben har man hemvägen i tankarna. Kommer det att blåsa upp? Blir det motvind? Kanske bäst att vända nu så man inte blir alldeles för trött.

Idag var dagen då vi skulle se hur långt vi kunde paddla utan att vända.
Ursprungsplanen var att paddla söderut men sydostliga vindar gjorde att långfärdsledare Carol och jag som denna dag var vikarierande långfärdsledare eftersom övriga hade förhinder bestämde att färden fick gå norrut.
Snart visade det sig att det var ett mycket klokt beslut. Härlig medvind hela vägen - man flög fram.
Som att cykla med elcykel som Elisabeth sa.

Första stop: LOMMA BEACH:Trevlig fikapaus som antigen var lunch eller förmiddagsfika - lite olika uppfattningar om det fanns.
Alla var vid gott mod och vi bestämde oss för att fortsätta mot Barsebäck.Martin hade tufft nog tagit sin nya rankare kajak denna dag vilket ledde till lite plask och lek i sidovågorna som nu slog in.
Vilket gav oss möjlighet att träna lite krishantering på vatten innan alla var väl på land kring Bjärred där Martin kunde mysa i lite hoplånade kläder i inte helt rätt storlek.
Och nu bestämdes att det definitivt var lunch.


Sedan var det läge att testa Heikes stabilisatorer på Martins kajak:
Dessa funkade mycket bra så tillvida att kajaken blev väldigt stabil. Men också mycket tungpaddlat! Så efter ett tag åkte stabilisatorerna av och Martin klarade resten av paddlingen med bravur.

Vi fortsatte med kärnkraftverket i sikte men stack inom Vikhög hamn för en liten bensträckare.

Hittills hade dagen varit fin, i princip inget regn, men inte speciellt varm. Det var mössa och poggisar på för dom flesta.

Men vid kärnkraftverket kom finvädret! Soligt och fint och ett härligt avslut på dagen.


Som grädde på moset kommer Lennart körande med släpet just när vi paddlar in mot stranden efter Barsebäck hamn. Snacka om timing!
Sedan kommer även Carols son Kevin och efter att ha lastat på alla kajakerna kunde vi glada och nöjda ta oss hem till Malmö.

Paddelsträcka: 26 km. Inte illa så tidigt på säsongen!

Paddlare: Carol, Marie, Elisabeth, Anders J, Martin, Heike, Ulrike och Anne-Grethe.

Text och foto: Anne-Grethe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar