torsdag 22 juni 2023

SÖVDESJÖN 16-17 juni









Ett par timmar före samling fick vi påminnelse om skärpt eldningsförbud. Snabb ombestämning av menyer eftersom inte heller stormkök får tändas.

Vid halvfem möttes åtta paddlare på klubben och lastade kajaker. Framme vid Sövdesjöns badplats strax före sex där Calle mötte oss.

Vi började med att paddla till den vackra Klingavälsån. Vattenståndet var lågt och vi fick vända medan det fortfarande var vändbart och nådde alltså inte taggtråden.

Vidare mot lägerplats där vår turledare fick hitta nya träd till hängmattan eftersom vi hade en fransk granne där hängmattan brukar hängas upp. På kvällen gjorde vår franske granne glatt upp en rejäl eld men informerades av vår turledare och släckte genast. 







Några bestämde sig för att stanna iland medan resten gav sig ut på en tur efter middagen. Under kvällspaddligen såg vi andra som fiskade och eldade och som inte ville släcka ens när de fick redan på eldningsförbud. Det var en vacker tur på stilla vatten. Vi betraktade stora villor, en liten hamn och njöt av solnedgång och rosa himmel. Vi paddlade mot lägerplats i mörker med pannlampor och lanternor.

Vid halvtolv var vi alla nedkrupna.









Strålande morgon. Kallt kaffe, ljummet te…och gott humör.




Vid tio paddlade vi iväg och satte genast igång med teknikträning. Superbra instruktion! Vi jobbade två och två. Akterliga styrtag både A på samma sida som sveptaget och V på andra sida. Även främre styrtag provades. På väg till den nordvästra sidan av sjön tränades detta hela vägen. Vi for i halvcirklar och sicksack och adderade på paddlad distans…

Framme för lunchpaus tekniktränade vi en stund till medan Babe gick iland med förevändningen att pudra näsan. Det visade sig just vara en förevändning. I stället hade hon dukat upp en stor tårta: egenbakade bottnar, hemgjord vaniljsås, jordgubbar och vispad grädde. Denna magnifika och välsmakande skapelse hade hållits kyld i kajaken ovanpå en frusen vattensäck. Vi lät oss trakteras med både påtår och tretår. Vi sjöng och hurrade för Babe, vars födelsedag det var.




Sedan åt vi den medhavda lunchen som plötsligt framstod som lite torftig.

Åska var utlovad till kl. 15. När nätta droppar föll kastade vi oss i kajakerna för att hinna till bilarna före åska. Och det gjorde vi men himlen öppnade sig och motvinden friskade i. Lagom till landstigningen sprack det på nytt upp i solsken. Kajaker tömdes på packning och direkt åter i vattnet för räddningsövningar.

När vi packat bilarna besökte vi Sövde Musteri och goda drycker inhandlades före hemfärd.








Tack för en härlig tur!

Ledare: Benny

Deltagare: Anna-Lena, Babe, Bo, Calle, Helen, Johan, Louise, Mia

Text: Louise

Foto: Babe, Anna-Lena, Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar