söndag 24 juni 2018

PADDLA RUNT VEN 26 maj



KFÖ brukar ha en långfärd runt en ö varje år, och nu var det dags för en gammal favorit, nämligen Ven. Efter att mötts på morgonen och lastat kajakerna som vanligt, körde vi upp till Borstausen där vi la i kajakerna. 





Efter en kort genomgång och en titt på kartan och sjökortet, både de moderna och Tycho Brahes version från 1500-talet, så gav vi oss av mot Bäckviken för att sedan börja paddla runt ön motsols. Tycho brahes karta visade sig fungera bra fortfarande, och vi pekade under dagen ut var vi trodde att de gamla borgar han ritat ut som ruiner hade legat. Strax efter att ha passerat Norreborg så var det dags för den första fikan på stranden nedanför en mängd häckande svalor i branten och fiskmåsar runt omkring oss.





Efter att även vissa hade svalkat sig i vågorna, så fortsatte vi mot Kyrkbackens hamn, där vi möttes av dagens första, och enda, åskväder. Ett lämpligt placerat toaletthus gav skydd för regnet åt dem som valde att hoppa ur kajakerna. 






Efter att ha fortsatt söderut en liten bit så tog vi en andra fikapaus efter att Mia hade fått syn på hästarna som betade i backen mot Brahes kvarndamm. Ett värn placerat precis nedanför fungerade utmärkt som bord och sittplats även om hästarna inte var direkt intresserade av sällskap och höll sig undan.




Nu var det inte långt kvar, men vi hann med en glass då vi kom tillbaka till Bäckviken innan vi åter korsade överfarten in mot land.






De som var med var Johan, Elisabeth, Lotta, Anne-Grethe, Åse, Mia och Anders J





Text: Anders
Foto: Anne-Grethe och Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar