onsdag 21 maj 2014

RINGSJÖN BLEV LOMMA SOM BLEV EN VÅT HISTORIA

Dags för årets andra tur. Ringsjön var tydligen inte tillräckligt lockande så vi bestämde oss för att ge vår hemmaplan en chans. Väder och vind skulle få bestämma resmål.

Fem medlemmar träffades och lastade kajakerna med matsäck och glasspengar. För att börja i motvind blev det bestämt att vi skulle paddla till Lomma. Planen var att fika först och sedan ta en god glass i hamnen som extra energitillskott.



Vägen dit längs rivningsbråten som kantar hamnområdet är fantasieggande och vi höll bra fart vilket gjorde att vi snart var framme vid den blå kiosken i Lomma. Här tog vi oss iland genom den kladdiga tången och hittade en skön fikaplats. Vi hade sett att de mörka molnen närmat sig och vi hann precis ta sista tuggan innan regnet kom. 





Innan vi packat ihop och kommit tillbaka i kajaker hade regnet tilltagit och en skön stund i Lomma hamn med en glass i näven kändes inte längre lika lockande.


Vi paddlade därför tillbaka mot västra hamnen. Under hemfärden hade vi långa och många samtal om var vi skulle få tag i lite extra fika. Slottsparken, Dockan och handikappsbadet avslogs efter hand som regnet bara fortsatte att ösa ner. Väl framme vid infarten till hamnen tyckte vi att vi hade lite ork kvar så vi rundade kallbadhuset innan vi paddlade in till klubben.

Om ni undrar hur det gick med fikan kan vi meddela att det är fantastiskt mysigt att sitta i soffan, med en brasa i öppna spisen, och bara njuta av gott kaffe och titta på regnet som ihärdigt fortsatte utanför.


Paddlare: Erika, Tina, Anne-Grethe, Carol och Marie (vad gjorde alla män denna dag?)

Text: Marie
Foto: Anne-Grethe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar