onsdag 15 september 2010

TJÄRÖFESTIVALEN - VILKEN SUCCÉ

Som tur är för alla er som inte var med kommer en ny festival nästa år.
Missa inte den!

Anne-Grethe, Elisabet, Christina, Micha och Mia var 5 från KFÖ av de ca 130 deltagare som kom till Tjärö på fredagen. En mäktig syn med 130 kajaker i olika färger.
Micha har klättrat för att fånga bilden.


En speciell flytbrygga hade lagts ut vid Korpabryggan för att landsättningen skulle gå smidigt.


Överhuvudtaget var hela festivalen mycket välorganiserad. Vi fick 2 frukostar, 2 luncher och 2 middagar och ett stort antal aktiviteter att välja på för 1095 kr. Maten var jättegod!!

Vissa av oss bodde på vandrarhem, men de flesta bodde i Hilleberg City.Redan på fredagseftermiddagen började aktiviteterna. Några av oss hade valt Manövrera din havskajak med Ulf Johansson från MKK. Mycket bra lärare och vi lärde oss på ett enkelt sätt.Första kvällen mörkerpaddlade vi med pannlampor mot Eriksberg för att lyssna på brunstvrål från dovhjortar. Det som imponerade mer på Micha än hjortarna var att Anne-Grethe och Mia kunde vara tysta i en kvart.


Därefter valde vi bland Surfskipass, Effektivare paddelteknik, Kamraträddning och säkerhet, Ta bättre kajakbilder, Kajaksurf för nybörjare, Havskajaktur i Hälleryds skärgård, Varför ser kajaken ut som den gör - teorilektion med Johan Wirsen.


Filmvisning med Svante Lysén och Provpaddling av olika kajaker.

Naturligtvis hann vi inte göra allt och måste komma tillbaka nästa år.

På lördagskvällen höll världsmästaren Anders Gustafsson en intressant föreläsning om sitt liv som paddlare i världsklass.Efter middagen på lördagen förvandlades kajakdesignern Johan Wirsén till musiker i Blues Garage, gruppen som underhöll oss under kvällen.

Här kommer bandet!
Och vi hade dessutom tur med vädret! En kanonhelg på alla sätt och vis!

Mia o Anne-Grethe

och på Mias facebook.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar