lördag 2 maj 2015

KULLEN 1 majGrrrrr - då var vi redo att ta oss an Kullen igen.
Vid Kullen tar trygga Öresund slut och vädret kan bli lite tufft ibland.
9 paddlare antog utmaningen denna gång och samlades som vanligt vid klubben på morgonen för att lasta kajaker.Dom nya långfärdsledarna Lennart och Jan visade karta med fågelskyddet som fortfarande gäller och vi la upp taktiken. Efter kort diskussion enades vi om att starta i Mölle, paddla till Nimis och tillbaka till Mölle.

Vid Mölle var det lugnt och fint, Jan lastade sina bananer och snart var vi ute på vattnet.


Erik och Anders

Lennart har samlat gruppen för planering
Paddlingen började med mycket lugnt väder och även vid fyren var det ganska platt.


Efter fyren blev det lite småkrusigt men vi paddlade troget vidare och hittade en fin strand att gå iland på för lunchpaus. Med strand menas givetvis stenstrand.


Sedan började jakten på grottorna. Efter några bom hittade vi dom riktiga grottorna, vattenståndet var bra och vi kunde glida genom utan skador på kajaken.
På land kryllade det av vandrare och klättrare och i vattnet några dykare.
En paddlare vi mötte i Mölle hade sett tumlare nyligen så vi spanade febrilsk men tyvärr behagade inga att visa upp sig för oss.

Vi hade pratat lite om möjligheten att gå iland vid Nimis, men när vi väl kom dit hade vågorna jobbat upp sig så endast Jan klev iland. Såklart.


På väg tillbaka till Mölle började det blåsa upp precis som väderprognosen hade sagt. Vågorna blev större men det klarade alla galant. Att komma i och ur kajaken vid rasterna var dock värre så här badades det friskt.
Vi hade spetsat in oss på samma fina fikaplats som på väg ut. Där låg en hel facegrupp-grupp från Halmstad som alltid paddlade Kullen 1 maj - men vi trängde in oss mellan deras kajaker.

Facegrupp-gruppen lämnar

Lite blött trots torrdräkt
När vi rundade fyren hade det hunnit bli en hel del vågor. Vi kämpade på i motvinden och fick lön för mödan när vi efter fyren kunde glida sista biten in mot Mölle. Erik fick en helt otrolig surf med Zenith - världens bästa kajak (!)

Paddelsträcka: 22 km
Paddlare: Lennart, Jan, Tina, Elisabet, Anders K, Erik, Johan, Martin och Anne-Grethe.

Efter en heldag på havet blir man såklart hungrig så dagen avslutades med pizza och många glada skratt på en lite crazy restaurang i Mölle city. Djurbilden i början av inlägget är från restaurangen.

Text och foto: Anne-Grethe.
http://anne-gretheholt.blogspot.se/2015/05/skanes-kapp-horn.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar