torsdag 8 augusti 2013

KVÄLLSPADDLING I KÖPENHAMNFredagen den 5 juli var det dags för årets nyhet i långfärdsprogrammet: en kvällspaddling i Köpenhamn. Tack vare Carols kontakter hade vi möjlighet att låna kajaker och utrustning på plats och vi kunde därför hoppa över den ibland tidskrävande lastningen vid KFÖ.

Samlingsplats för de flesta deltagarna var Triangelstationen och sedan anslöt några vid stationen i Köpenhamn medan Carol och tre paddlare från Växjö-klubben redan fanns på plats vid den danska klubben.
Kvällen var lite molnig men skön med en lagom vind och ett extra plus var att det i Köpenhamn pågick en jazzfestival. Kajaker och annat provades ut och vi gav oss iväg mot de centralare delarna av staden.Vi paddlade in i kanaler, kollade in undervattensskulpturerna, fina hus och charmiga husbåtar. Och vissa båtar som kanske varit charmigare förr än de var nu. Kajerna kantades av kvällsflanörer och på flera ställen hördes musik från pågående konserter.


Vid Kayak Republic gjorde vi ett stopp för musik och förfriskningar. Eftersom stället var proppfullt med jazzentusiaster fick vi klämma in oss själva och våra kajaker så gott det gick.


Medan mörkret la sig över Köpenhamn paddlade vi längre ut mot havet och fick se sandskulpturer, fräcka byggnader och människor som bara stod och njöt av tillvaron. Så småningom paddlade vi tillbaka mot vår utgångspunkt och var tacksamma för en helt fantastisk kvällspaddling.

Kvällen avslutades med att Växjö-paddlarna körde hemåt, några KFÖ:are sprang för att hinna med tåget och några valde att avsluta kvällen med lite öl på Hard Rock Café.

En härlig kväll fick vi och om möjlighet ges gör vi gärna om turen nästa år.

Paddlare: Boel, Carol, Carsten, Gisli, Jonas, Karin, Lennart, Lisbeth och Marie

Foto: Gisli
Text: Marie  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar