torsdag 8 augusti 2013

HALLANDS VÄDERÖ söndagen den 4 augusti.


Lastningen gick bra men sedan blev det lite besvärligt. Tävlingar i triathlon gjorde att klubbhuset var omgärdat av avspärrningar och att komma därifrån tog sin lilla tid. Till slut fick vi klartecken från både flaggviftande tjejer och poliser och kunde rulla iväg mot Torekov.
Vädret var fantastiskt och väl framme kunde vi konstatera att massor av båtägare bestämt sig för att utnyttja dagen. Det var nästan kö för att komma ut ur hamnen. Vi började överfarten och bestämde oss för att omvägen om vraket. Alltid lite spännande att se rostiga båtdelar….Framme på ön tog vi vårt första stopp på en strand. Mat av alla sorter dukades fram och vi njöt av vädret, sällskapet och några av oss passade på att ta ett dopp.

Mätta och belåtna äntrade vi kajakerna igen och begav oss ut på säl-spotting. Trodde vi i alla fall! Men detta visade sig vara året då sälarna inte var intresserade av att bli betittade. Vi tittade och tittade men inte en enda säl fanns att se så långt ögat kunde nå. En klar besvikelse.  Har sälarna börjat ta augusti-semester?Vi fortsatte vår tur runt ön och vid fyren var det några kor som klättrat högt upp på toppen och de såg ut att kolla in oss då vi paddlade förbi. Väl runt krönet började vi spana efter ”vår” fika-vik och där låg den och bara väntade på oss.
Fram med mera mat och de som inte blev mätta nog promenerade iväg för att köpa glass. Vi badade och rolltränade och njöt av en helt fantastisk dag. Havet låg som en spegel på denna sidan och det fanns verkligen ingenting att klaga på.

Men allt har ett slut så efter en stund packade vi ihop oss och började paddla tillbaka mot Torekov. Väl tillbaka i hamnen var vi varma, nöjda och belåtna med dagen som verkligen bjudit på det bästa en svensk sommardag kan ge. Sol, hav, värme, paddling, trevligt sällskap osv.
Men var fanns sälarna…

Paddlare: Anne-Grethe, Bengt S, Henrik N, Jan, Johan, Lars M, Mia D, Marie, Niklas E och Tomas

Text: Marie
Foto: Anne-Grethe 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar