söndag 28 juli 2013

ROLLKURS


Förra året anlitade vi Helen Wilson för en rollkurs i klubbens regi och tillsammans med sin man Mark Tozer höll hon en mycket uppskattat kurs för 3 grupper.
Denna sommaren är paret åter i Skandinavien och vi undrade om det skulle finnas underlag för ytterligare kurser. Vi chansade och bestämde oss för att köra, vilket visade sig vara en god idé: Det blev fullt! 2 grupper med 10 personer i varje. Ett sent återbud ledde till att 19 paddlare denna dag fick lära sig mer om rollandets konst. Roligt!


Vi nybörjare (eller rättare sagt vi som fortfarande inte kan rolla) började utan kajak, sedan blev det utan paddel men med flottör på handen, vilket sedan utvecklades till flottör på paddel.
Jobbade på med dom 3 viktiga sakerna: Knä upp, ner med axlarna och ögonbrynen i vattnet.

Lätt som en plätt för Helen.

Ser inte så tokigt ut för Paul heller. Fast han har ju flottör förstås.

Sedan kom fortsättarna och dom snurrade runt lite lättare. Här visar Erik sin roll:

Micha kom förbi med en kajak som kanske är lite svårrollat?


Annars kämpade folk på i det underbara sommarvädret. Någon satte sin första roll, andra upptäckte nya sätt att rolla medan andra åtminstone fick verktyg att jobba vidare med. Rom byggdes inte på en dag. Man måste träna och träna för att bli bra.


Många intressanta frisyrer uppkom under dagen.

På kvällen blev det välförtjänt grillmat med passande drycker till. Marie är i Japan så Carol hoppande in som vikarierande medlemsvårdare samtidigt som Mia gästspelade på sitt gamla jobb. Fint blev det i alla fall. Och gott.Det är inte fullt före det rinner över.

 En toppendag!
Stort tack till Helen och Mark - och till alla som kom!

Text och foto: Anne-Grethe Holt.
http://anne-gretheholt.blogspot.se/2013/07/har-ar-jag.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar