onsdag 2 maj 2012

PREMIÄRTUREN GICK TILL FJÄLLFOTASJÖN


Nu har långfärdssäsongen börjat! 
Den 1 maj samlades tio ivriga paddlare på klubben för att sätta ihop ställningen och lasta kajaker. 


Vid halv tio-tiden körde vi iväg för att möta upp två personer som utgått från andra ställen, vid en låst bom ned till vårt utvalda isättningsställe. Anders J hade lyckats få tillgång till nyckeln som höll bommen på plats vilket gjorde att vi slapp bära kajaker och packning allt för långt.


Sjön låg vacker i solskenet och avlastningen gick smidigt. 


Anders J njuter i solen

Lisbet och Gisli gör sig i ordning


Anna och Anders K

Jerry

I sjöar är det ofta lite sumpigt att gå i så det gäller att ha ordentligt på fötterna

Snart är vi redo
Väl ute på sjön upptäckte vi att det blåste mer än vi känt av men inte mer än att det blev lite träning i motvinds-, sidovinds- och medvindspaddling! Vi bestämde oss för att börja i motvind och följde sjöns vasskanter mot vårt första fikaställe. 


Vi kämpar på i motvinden

Helén, en av våra nya medlemmar, ger järnet

En lugn vik. Lisbet.

Niklas och Helén
Tack vare att Anne-Grethe och Erik varit och rekognoserat tidigare hittade vi ett ställe där det var ganska enkelt att ta sig iland.  


Mycket vass.


Och där upptäcktes dagens stora katastrof…. Anne-Grethe hade glömt hela sin matsäck i bilen! Med gemensamma krafter lyckades vi andra skramla ihop tillräckligt med mat för att även vår turarrangör skulle bli mätt. Efter en skön stund i solen satte vi oss i kajakerna igen för att fortsätta vår utforskning av Fjällfotasjön.


Jerry

Fågelintresserade fick sitt lystmäte för vi såg både skarvar, hägrar och en örn. ( Däremot såg vi bara två människor!) Vi tog ett avslutningsvarv kring några fågelbebodda öar mitt i sjön innan vi påbörjade återfärden. Väl i land igen var klockan inte så mycket och alla var på gott humör så då avslutade vi dagen med en gemensam fika innan vi började lasta på igen.

"Så hög var den...."

Vi kollar var vi har varit

Gummistövel med heltäckningsmatta som sula. OBS Maries mamma har copyright!


Det blev en fantastisk dag med ca en mils paddling, bra väder och precis lagom lång dag för att vara en premiärtur. Vid fem-tiden var vi klara med avlastningen och vi kunde alla ta oss hem med solbrända kinder och kanske lite halvtrötta kroppar.

Deltagare på årets första långfärd var Monica, Anne-Grethe, Jerry, Anna, Anders J, Lisbet, Gisli, Helén, Anders K, Niklas, Erik och så Marie som fotograferar.

Text: Marie
 Foto: Anne-Grethe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar