fredag 22 oktober 2021

ÅSNEN 15-17 oktober

Nu längtar många efter aktivitet och gemenskap.

Således var det hela 17 anmälda till den sena höstpaddlingen som i år liksom förra året gick till sjön Åsnen i Småland.

Rättarebostaden hade dock endast plats för 12 personer så några av oss fick tälta på parkeringen. Men vi fick vara med dom andra och äta inomhus.



Prio 1 när vi anlände var att komma ut på vattnet så snart som möjligt så vi skulle hinna en runda innan det blev mörkt.

Det hann vi såklart inte för precis som förra året var paddlingen runt Getnö lite längre än vi hade tänkt oss. Vissa lär sig aldrig! Fast det gör i och för sig ingenting för det blev en helt underbar kväll och vi njöt i stora drag.











Paddlat sträcka 9,5 km.


Väl tillbaka i stugan blev det genast en hektisk aktivitet i köket där den traditionella 3-rätters middagen tillagades. Matlag denna dag var den nya unga vegetariska generationen så till huvudrätt bjöds det på en underbar vegetariskt pastarätt med svamp och många andra godsaker. Matlaget Vi som äter allt var mycket nöjda. Och alla andra också.













Martin gjorde en hjälteinsats för att försöka få igång brasan på några odefinerade träbitar han hade fått av tyska jägare och det gick väl sådär. Man vill nog inte veta vad dom träbitarna innehöll.


Lördag morgon och dags för en heldag på vattnet och efter den traditionella genomgången var snart 15 paddlare på väg.

17 skulle vi ju vara så var befann sig dom två sista? Jo - Martin och Håkan hade bestämt sig för att köra sitt eget race och satsa på fiske.










Vi andra paddlade söderut.

Vid Ålshult handelsbod blev det lite mytteri då några bestämde sig för att gå på land för att kolla loppis och annat. Då tyckte ledarna det var lika bra att ta en tidig lunch och så blev det.












Färden vidare söderut gick i blandad terräng. Ibland öppet vatten, ibland trångt och rena urskogen.
Det fanns vissa idéer om att vi kunde paddla en runda men som vanligt var det längre i verkligheten än på kartan och dessutom visade det sig vara omöjligt utan att lyfta.
Så det blev att vända och paddla samma väg tillbaka.
Då hände ett mirakel: Vi såg en ÄLG!
Här har vi kämpat på andra paddlingar, stigit upp kl 04.00 för att försöka få syn på den efterlängtade älgen men aldrig har den visat sig.
Sen bara paddlar vi här hej och hå och så kommer det en älg traskande ut i vattnet och simmar över en bit framför oss. Tyvärr inte så nära att det gick att få på bild så vi får nöja oss med Maries fina älgbild:










Tillbaka på Getnö hade vi paddlat 19,5 km och det tyckte dom flesta var alldeles lagom.


Vi som aldrig får nog - som denna dag var Anders P, Babe och jag fortsatte en sväng norrut. 3-4 km, max 5 sa Anders. Såklart blev det över 9 så vi fick ihop 28,7 km denna dag.
Turen bjöd på fina vyer, en rejäl motvindsöverfart, vi såg en kärrhök och testade en speciell paddelundergång.



Hemma i stugan var det full aktivitet.

Några hade bastat, andra hade varit på promenad och hittat svamp medan många var i full gång med middagsbestyret. Själv hade jag en ofantlig tur eftersom Ulrike hade fixat vårt efterrättsbidrag medan jag var ute och roade mig. Alltså paddlade.

Det blev en ny härlig kväll med underbar fiskgryta och många skratt. Mia och Elisabet hade lyckats lirka fram lite ved från den inhägnade vedstapeln så denna kväll fick vi en rejäl brasa.
















Allt var perfekt förutom internetuppkopplingen som Ulrike här försöker förbättra.


Söndag städade vi stugan i rekordfart innan det var dags för olika former av uppvärmning. Några riktigt ivriga paddlare var på vattnet innan den traditionella genomgången på land men det löste sig såklart fint som allt annat.

Precis som förra året paddlade vi norrut genom nationalparken, landstigning vid Sunnabron och promenad på Strandslingan innan lunch och hemfärd.























Paddlad sträcka 16,5 km




Paddlare: Anders P, Ulrike, Håkan, Loui, Elisabet, Marie, Babe, Mojtaba, Anne-Grethe, Benny, Mia, Torleif, Kirre, Anders J, Boel, Martin, Agneta.

Text: Anne-Grethe

Foto: Anne-Grethe, Babe, Martin, Torleif och Marie.

Tack för en fin tur och extra tack till Anders P och Ulrike som ansvarade för denna långfärd!


Norsk yoga kallar Martin denna bild.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar