tisdag 30 oktober 2018

LISTERBY SKÄRGÅRD
KFÖ gör sig redo för årets sista flerdagarspaddling med destination Ronneby Havscamping och Listerby skärgård.
Vi kom iväg i lite olika grupper på fredagen. Några åkte tidigare från klubben med släpet, Anders K hämtade mig på jobbet lite senare och några kom från andra håll.
Första gruppen hann med en liten runda på fredagskvällen innan sedvanlig gourmetmiddag med lax och kladdkaka. Ja, inte tillsammans såklart!

Lördag morgon kom med regn, blåst och ganska ruggigt och kallt väder.


Strax efter nio var vi i kajakerna och fast vädret inte precis blev bättre hade vi ändå en fin dag på havet.
Vi paddlade rakt norrut, runt massa öar och in i alla vikar. Vattenståndet var extra högt så det blev väldigt lite utrymme under bron mellan Kvalmsö och Vambåsa. Tur vi alla är så viga och gymnastiska.Efter stora bron mot fastlandet satte vi sydlig kurs mot Almö udde. Lunch på Almö med kobesök och eftermiddagsfika på Jordö.
Många frös lite denna dag så det blev inga jättelånga stop.
Själv klarade jag mig ganska bra genom att packa på mig som en valross på land med vadderat kjol, jättetröja och scooterhandskar. Tur det är jag som är fotograf så det inte blev förevigat!Efter 21,5 km paddling var det härligt att komma in i dom mysiga varma stugorna med dusch och allt.
I sann KFÖ-anda blev det sedan en liten hutt, ost och vin, middag med tjälknöl och potatisgratäng och som avslutning American cheesecake. Friluftsliv är tufft!
Söndag vaknade vi till frost och lite snö.


Några bestämde sig då för att promenad var ett bättre alternativ än att paddla.
Klockan 8 (fast egentligen 9 eftersom vi bytte till vintertid under natten) stod vi på stranden i blåsten och kylan och funderade på om man ändå skulle satsa på knyppling eller nåt....

Men snart gled vi fram med vinden i ryggen, solen kom fram och lyckan var total. Fantastisk paddling!
Vi tog sydlig kurs denna dag och rundade Arpö innan paus på Slädö. När vi satt där och fikade hörde vi plötsligt kadunk, kadunk - och plötsligt dök en hel flock hästar upp i full galopp.
Solen sken, Anders och Anders klädde av sig mest för bilden till dom på land men snart insåg dom att fika utan torrdräkt var en god idé.


Vi fortsatt norrut, in i flera mysiga vikar, såg havsörn, kor, åsnor och får innan vi rundade Helgeö och Kidö innan hemfärd.

En fantastisk fin avslutning på säsongen. Det tackar vi för! Kvar nu finns sälspaning och Luciapaddling.

17,5 km paddlat.

Lotta har tagit bilderna av lastningen vid klubben, övriga bilder Anne-Grethe.
Text: Anne-Grethe.

Paddlare: Anders K, Anders P, Ulrike, Lotta, Mia, Benny, Anne-Grethe, Heike och sist men inte minst Gustaf från MKK.
MKKs medlemmar får ju följa med på våra paddlingar och Gustaf som har sine rötter i området passade på denna gång.
Han är också vår gästbloggare och här kommer hans berättelse med bilder:Det gick till synes obekräftade rykten om att man som MKKare kunde följa med KFÖ på tur, och när paddellusten slog mig långt efter att gemene MKKare tydligen tröttnat paddla fann jag tacksamt att KFÖ inte hade kastat in handduken för säsongen än!

Efter några förvirrade mail bestämde vi möte utanför Listerby dit jag anlände paddlandes från Karlskrona. Väl på plats hann jag just fundera över hur jag skulle identifiera rätt personer när en trio dök upp i torrdräkt och kapell, tillräckligt för att till och med jag skulle kunna avgöra deras tillhörighet. Det var Anders P, Mia och Benny som skulle paddla ut och möta upp mig, så det var ju bara att hoppa i igen och låta dem göra det!

Sen var det igång! Inte en tyst minut (på det positiva viset). Först det vanliga; folk klagade på mitt roder, jag på deras grönlandspaddlar; sen över till mer delikata ämnen som eskalerande matlag och vilka drinkar man kan göra av mjölk och clementiner.

Tre saker jag tar med mig hem är att matlag på tur är kul, generalisering är bra och att ni på KFÖ är ett härligt gäng trots att hälften är tyskar. Regn och kyla var inga hinder och jag är mycket tacksam att ha fått följa med er på säsongens avslutningstur!

/Gustaf Larsson, stolt roderpaddlare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar