torsdag 25 oktober 2018

Kullen i sensommarvarm höstskrud

Lördag morgon den 13 oktober samlades nio glada paddlare vid klubbhuset för en dagstur till Kullen. Strålande sol och härlig sensommarvärme! Val av startpunkt stod mellan Mölle och Arild, men utifrån vindriktningen så beslöt dagens turledare, Anders K, att det fick bli Arild och med paddling längs med norrsidan. Ett mycket bra beslut, visade det sig!

Efter lite pusslande med kajakställningen till släpet (inskolning av nyare medlemmar), gick det undan med att lasta kajakerna. Så pass att vi med egna spännband knappt hann med och någon fick nöja sig med ett av klubbens egna. Skandalöst!

Framme i hamnen i Arild stod passagerarna som åkt i de "snabba" bilarna och väntade tålmodigt. Kajakerna lastades av och det diskuterades: torrdräkt eller inte. De flesta valde torrdräkt aka mobil ångbastu.

Strax efter kl 11 satt alla i kajakerna redo för att bege sig ut. Ulrike valde att vandra i stället med anledning av en bråkande axel. Solen sken och det var kav lugnt på havet. Vi paddlade mot Kullens yttersta spets och passerade Arx och Nimis. Vi letade efter grottor och passager att paddla genom.Vid halv ett valde vi ut en strand som såg perfekt ut för ett lunchstopp. Vilket den var! I en klippa fanns det som ett badkar urgröpt av havet. Alldeles klart vatten och det växte lite blåstång på vardera sida i badkaret och såg riktigt inbjudande ut! Nästa gång blir det till att provbada! Med torrdräkt.

Efter lunchen fortsatte vi vår färd mot Kullens spets. Vi passerade människor som njöt av naturen under vatten, längs med vandringslederna och uppför klippväggar.

När vi rundade spetsen blev det kraftig motvind och rejäla vågor (för den som föredrar en stilla lördagspaddling). Vi valde att vända om och fortsätta med vår feelgood-paddling i stillheten på norrsidan.
Det är svårt att säga om det var förstenad lava (?) i form av en kanelsnäcka som fick Anders K att tycka det var dags för fika eller om det helt enkelt bara var dags för fika. I vilket fall så började vi hålla utkik efter den perfekta fikastranden. Strax efter en strand med anslutande vandringsled och därmed knökfull med folk, hittade vi den.

När vi skulle sätta oss i kajakerna igen, för vidare färd tillbaka till Arild, så ropade en kvinna uppifrån klippan att hon hade fotograferat när vi paddlade och nu erbjöd sig att skicka bilden till oss. Vilket trevligt initiativ!

Vid fyratiden var vi tillbaka i Arild, där Ulrike mötte oss. Även hon hade haft en fin dag om än på land.Vi lastade på kajakerna på släpet och körde tillbaka till Malmö. Alla nöjda med ännu en härlig dag på vattnet!

Text: Lotta
Bilder: Lotta, Ulrike
Paddlade gjorde: Elisabeth, Benny, Mia H, Ola, Henrik, Anders K, Anders J och Lotta
Vandrade gjorde: Ulrike

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar