måndag 16 juni 2014

EN LÄRORIK HELGDen 14-15 juni hade vi bjudit in Carin Green att hålla kurser. Lördagen ägnades åt rollträning i olika stadier och på söndagen var det dags för teknikpass.

Redan kl. 10 på lördagen var de första roll-eleverna på plats. Lyckligtvis var vinden fortfarande ganska måttlig så nybörjarna kunde i lugn och ro prova på att få rätt på ben, höfter, paddlar och armar. De första femtio procenten av rollen är lätt att få till men sedan blir det värre. 

Lite senare på dagen kom två olika grupper av ”vi-som-kommer-runt-lite-då-och-då-men-inte-varje-gång”. Det kändes bra att få finslipa tekniken, få goda råd och att Carin kunde visa vad det var man gjorde fel. Vinden hade ökat rejält under dagen och var man inte snabb att komma upp var risken stor att man spolades upp på hundrastplatsen. Stilarna var många och för somliga gick det väldigt bra medan andra har lite kvar att öva på. 

Carin demonstrerar en roll för Lennart

Den rejäla pålandsvinden gjorde också att det var svårt att ligga still och kolla in vad de andra gjorde som man inte själv lyckades få till och att det kändes ganska kallt efter en och en halv timme i eller under vattnet. Fast det var väldigt kul att både kitesurfare, hundar och paddlare kunde umgås på detta sätt utan att krocka med varandra.


Sist ut på dagen var de som redan vet hur man rollar men som nu vill kunna komma upp framlänges, baklänges, utan paddel, fjärilsmodellen och på alla andra möjliga och omöjliga sätt.

När vi alla torkat upp och fått ut allt vatten ur öronen fanns det möjlighet att avsluta dagen med ett gemensamt restaurangbesök. Tio personer samlades på Mosaik på Stortorget för att prata om dagen, njuta av en god måltid och snacka kajak. Skratten blev många och det blev också antalet tallrikar som dukades fram. Det där om att sjön suger är tydligen sant…

På söndagen var det dags för två olika teknikpass. På förmiddagen var det del ett med lite mindre vana paddlare och på eftermiddagen del två för lite mer vana paddlare.

Den första gruppen höll till mellan klubben och västra hamnen och fick öva på bland annat sidoförflyttning som gav vissa ett ofrivilligt bad.

På eftermiddagen gick vi först igenom framdrivning på land (?) innan vi gav oss ut på havet för att öva olika former av tekniker för att få kajaken dit man vill. 
Att kunna inse hur vinden och vågorna kan utnyttjas för att föra en framåt och att kunna svänga utan att bromsa farten. Det svängdes både åt höger och vänster och, faktiskt, ibland åt det håll man ville.

Dagen avslutades med kasta-flaskan-leken. Två paddlare turas om att kasta en vattenflaska framåt som sedan den andre ska hämta upp innan den kastas iväg igen. När man sedan ska göra det baklänges så blir det väldigt klurigt. Så pass klurigt att vissa kastade vattenflaskan i huvudet på någon annan…

Det var en fantastiskt rolig och lärorik helg och framöver lär det inte bli någon som paddlar raka vägen till Lagunen. Varför paddla rakt fram när man kan svänga fram och tillbaka eller varför inte upp och ned ;-)  

Text: Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar