måndag 10 juni 2013

KULLEN 8 juni 2013


Vi lämnade ett varmt Malmö och styrde mot Mölle resp. Arild. Planen var att lämna en bil i Arild och paddla från Mölle tillbaka till Arild. Väl på plats kunde vi konstatera att norra Skåne var både kyligare och blåsigare än prognoserna visat. Efter en kort sammankomst i Mölle hamn, samtidigt som en och annan kanelbulle slank ner, ombestämde vi rutten till Arild – Kullen- Arild.
Väl tillbaka i Arild kom nästa missräkning. En deltagare hade glömt både kapell och flytväst i Malmö och eftersom klubbens motto är ”säker havspaddling” blev gruppen nu en man mindre. Trist men ett klokt beslut.
I Arilds hamn var bryggan nytjärad och vi använde slipen för att komma i kajakerna. Vi lämnade den charmiga hamnen och tog sikte mot Kullen. 


Efter bara en kort stund paddlade vi förbi Nimis och även om åsikterna gick isär om huruvida detta var kul, farligt, provocerande eller bara skräp kunde vi i alla fall se att många människor tagit sig dit för att beskåda det.


Efter en stund satte hungern in och vi hittade en vik att gå iland i. Vågorna slog in ganska mycket och en del av oss fick lite överraskningsduschar. Stranden var rundstenig och det var svårt att både vada in och få upp båtarna. 


Dessutom var den inte speciellt skön som underlag för rumporna! Fikat intogs därför på några klippor vid sidan av stranden. Solen visade sig fläckvis, maten var god och livet kändes helt ok. 


Sedan skulle vi bara i kajakerna igen… och det var inte helt lätt med hala runda stenar och vågor som slog in i båtarna. Lite pumpande blev nödvändigt för en del av oss.
Färden fortsatte mot Kullen och vi kom förbi en naturlig grott-tunnel och såg klättrare som klängde omkring på klippväggarna. Ju längre ut vi kom ju mer ökade vinden och det blev ganska mycket berg- och dalbanepaddling. Till slut kom vi till spetsen och fick uppleva lite av vad två mötande vågriktningar kan ge i guppig paddling.


Här vände vi och fick då vinden i ryggen och tillbakavägen blev lite surfig. När vi kommit en bit hittade vi ett nytt ställe att fika på och där satt vi sedan med näsorna mot solen och njöt av resterande matsäck. 


På hemvägen passade en del på att paddla igenom grott-tunneln innan vi åter var tillbaka i Arilds hamn.
Tillbaka i Malmö fick vi sedan belöning för dagens slit. Carol bjöd alla på dagen-efter-studenten-fest och vi njöt av god smörgåstårta såväl som tjusigt dekorerad chokladtårta. Tack för det!
Paddlare:  Anders K, Anne-Grethe, Bengt S, Carol, Erik, Johan, Niklas och Marie.

Text: Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar