torsdag 16 augusti 2012

ORUST 10-12 AUGUSTI


Hej och hå efter 7 sorger och 38 mejl lyckades Erik, Anne-Grethe, Monika, Marie, Helen, Jerry, Anna, Boel, Paul och Mia med kajaker komma iväg på torsdagskvällen till Stockens camping.
Väderprognosen på fredagen sa svag vind med någon regnskur och det visade sig stämma. Paul föreslog paddling mot Käringön och Måseskär.

Var är han som jobbar här? På lunch eller? Återkommer kl 13.00. 

Hamnen var full på Käringön, vi gick runt ön och la till vid badplatsen. PADDLA-PAUSA-PADDLA! Och visst var det lunchtid?…och sen blev det glassdax under valskelettet.Mot fyren! Och inte vilken fyr som helst – en liten Heidenstammare i fackverkskonstruktion ritad av Gustaf von Heidenstam.Solen sken och livet var gott. På med regnkläderna för att paddla hemåt rätt in i regnskuren.

Men efter regn kommer sol och knott. Fika och damtoalett.

Erik färgmatchad från topp till tå!Marie, Monika och Erik hade förfest på berget utanför sin stuga!Blandade åsikter om grillmaten, men mat fick vi och öl och vin därtill.Ny dag, solen sken och vindarna skulle bli sydliga och svaga. Vi beslöt att gå norrut efter tips från Orust kajak-killen. Genom idylliska Gullholmen mot Islandsberg och till paradiset som vi fann på Säingarna. En fantastisk badvik med helt klart vatten. Maneterna höll sig borta och vi gjorde tantdopp och konster om vartannat.

"God dag, herr handelsman Flink, min vän! Jag kommer med storm ut till Flatön igen. Det blåser, nordvästen ger hals." Så börjar Maj på Malö
Vi slapp nordvästan på vår väg mot Malö strömmar och handelsman Flinks handelsbod. Glass, fika och köpa middagsmat till kvällen.Stor skaldjursfest på berget denna sista underbara kväll i Bohuslän.

På söndagen paddlade vi på förmiddagen och begav oss runt Hermanö i vänstervarv. Dyningar och bränningar och en helt underbar paddling. 

Snabbfika i en liten miniarkipelag.
...och sen var denna underbara helg slut, som vi bevarar i vårt minne och plockar fram i november och ler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar