onsdag 15 augusti 2012

HALLANDS VÄDERÖ 5 AUGUSTI


Detta var långfärden som nästan inte blev av! Och allt beroende på bristen på bilar med dragkrok!
Paddlare och bilar kunde komma från alla delar av Skåne men dragbil från Malmö var det svårt att få till. Allt löste sig i sista stund med hjälp av en räddande ängel från Brösarp som i sin tur har en son som är snäll nog att byta bil med ”morsan”.
Nåväl, iväg kom vi och trots att fruntimmersveckan passerat med råge var vi sex kvinnor och en man som sammanstrålade i Torekov. Vädret var lite halvmulet och grått och det var svårt att förutse hur dagen skulle arta sig. Avlastningen gick bra och vi satte kurs mot Vinga skär. Där kollade vi in skeppsvraket som är lite häftigt innan vi satte kurs mot Hallands Väderö. Det blåste ganska bra och vi var lite oroliga för hur utsidan av ön skulle kännas.

Så fort vi kom fram till ön gick vi iland för en välbehövd fikastund. 


Alla njöt av friden och maten och vädret klarnade upp något så vi bestämde oss för att runda ön och känna av vågorna på utsidan innan vi tog ett beslut om hur vi skulle fortsätta turen.
Väl på utsidan kände vi att vinden inte skulle bli några problem och tur var det för detta var året när sälarna verkligen ville synas! De låg snyggt draperade på en stor sten när vi kom och efterhand som vi närmade oss valde de att hoppa ner i havet. Alla utom en sälmamma med sin lilla kut som snällt låg kvar och lät sig betittas. Runt oss for de andra sälarna upp och ned i havet och tittade lika nyfiket på oss som vi tittade på dem. Och de var definitivt fler än vi!Efter denna underhållning paddlade vi vidare mot fyren och vädret blev bättre och bättre. 
När vi rundat andra sidan av ön letade vi oss in till KFÖ:s egen lilla badvik. Här åkte kläderna av för ett uppfriskande bad innan andra-fikat dukades fram. 
För att inte bli för nyttiga bestämde några sig för att ta en kortare promenad och köpa glass till efterrätt.Dagen hade varit fantastisk och det var sju helnöjda paddlare som åter igen tog plats i kajakerna för den sista sträckan tillbaka till Torekov. Vi upptäckte dessutom att Kustbevakningen hade en båt på plats utanför hamnen så det gällde att uppföra sig ordentligt ;-). Men det gör vi ju alltid så det var inga problem utan vi tog oss in i hamnen och påbörjade lastningen för återfärd.
Så tack vare räddande änglar, söner och sälar fick vi alla en härlig långfärd. 

Paddlare: Monica, Marie, Maria S, Mia, Annelie, Anne-Grethe och Anders K.

Text: Marie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar