söndag 1 maj 2011

ÅRETS FÖRSTA LÅNGPADDLING

Äntligen är 2011 års långfärdsprogram i gång!
I dag hade vi tänkt mjukstarta med en paddling från klubben och Klagshamn var målet.
Tänk vad roligt om man kunne bli ett tiotal paddlare tänkte jag faktiskt innan paddlingen och minsann blev vi 10 st: Niklas E, Ulf, Maria S, Mia, Marie, Erik, Tommy, Cajsa, Pehr och undertecknad. Jättekul!

Vi samlades på klubben 9.30 och efter lite dividerande gällande om det var rätt att satsa på torrdräkt eller ej, kom vi iväg 10.20. Härligt att komma ut på havet, -allt gick bra till Lagunen, utanför Ön var det som vanligt lite småknöligt med vågor från alla håll och kanter. Men alla kom väl fram till Limhamn småbåthamn där det vankade mjukglass och manskör.Här bestämde sig våra två nykomlingar Cajsa och Pehr (som klarade av vågorna galant) sig för att det var bäst att vända eftersom hemfärden i motvind kunde bli tuff. Mia paddlade tillbaka med dom, och vi andra tappra soldater begav oss vidare mot bron.


Maffig känsla att paddla under bron faktiskt! Efter bron vände Marie och Niklas för att hitta fikaplats i en lugn vik. Erik lockade med oss andra vidare för att försöka se horngäddans lek. Vi paddlade runt i den grunda viken vid Bunkeflo, men såg inte en enda fisk. Vi kollade in mot Klagshamn men bestämde att det fick bli en annan gång.

Fikaviken som heter något jag inte kommer ihåg lockade och snart hade vi återförenats med våra kamrater:
Vi njöt av våra matsäckar och laddade inför den hårda motvinden på väg hem. Men hör och häpna - under fikapausen hade vinden mojnat (vi tror den höll på att vända) och hemfärden gick jättebra i härliga vågor. När vi kom till Kallis var det nästan vindstilla.
Vid lyftet kom regnet och sedan också hagel. Hej och hå - full fart och båtarna fick lufttorka i kajakhallen.

På klubben invigde vi vår nya myshörna med Eriks underbara citronpaj. Den killen kan baka!

OK. Det vindstilla sommarvädret har lämnat oss och vi kom inte riktigt fram till Klagshamn. Men det blev en underbar dag, gruppen fungerade perfekt tillsammans ute på havet och vi som paddlade längst fick ändå ihop 22 km. Eller 21, 8 rättare sagt.


Text och foto: Anne-Grethe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar