måndag 30 augusti 2010

Östra Blekinge paddla & tälta 20-22 aug

Vi blev inte så många på denna tur. Men Bengt och jag drog iväg enligt den föreslagna planen.

Vi hade ju haft koll på väderleksutsikterna som visade på 10-14 m/s ute i havsbandet så när vi stod där vid startplatsen i Torhamn kändes det inte helt rimligt att gå söderut mot Utklippans fyr. Vi tog det istället lugnt med inomskärspaddling västerut och hamnade för natten på Järkö strax öster om Sturkö. Kvällen förgylldes med marinerad strimlad fläskkarré, grönsaker samt pasta med hemlagad pesto.

På lördagen tog vi oss i riktning mot Utklippan och stannade till för lunch på Ungskär för den utlovade guidningen i min fasters spår. Vi hade redan tidigare strukit Utklippan från programmet men paddlingen runt Utlängan med rejäla vindar och vågor bland undervattensklipporna gjorde oss helt nöjda med äventyret. Vi drog oss västerut och tog oss i land på Flakskär för övernattning. Vi hade en god middag på älgskav med färska kantareller och alla ingredienser, grädde, vitlök och lingonsylt inte att förglömma.

Söndagen rundade vi Maltkvarn ut mot havet vilket ånyo gav hårda vindar och rejäla tag i vågorna.Vi drog oss längre in norrut och siktade enligt Bengts anvisning mot två broar som omger Västra Skällö. Den första visade sig vara ersatt med en vägbankoch enbart en trång vägtrumma som smal vattenväg. Nu är inte Bengt den som ger sig utan valde att ta sig igenom trots en halv kapsejsning inne i trumman och blodad hand. Henrik som åsåg det hela hela valde en enklare väg runt Skällö.

Tillbaks i Torhamn vid söndag lunch - efter en härlig paddelhelg.

/Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar