söndag 13 juni 2010

Fjällbacka - Valön

I mitten av augusti var det dags för en flerdagars långfärd. Vi lämnade Malmö tidigt på morgonen för att köra till Bohuslän. Med tungt lastad bil tog bilresan längre tid än vi trott och klockan var ganska mycket innan vi parkerade i Sälvik strax utanför Fjällbacka. Här omlastade vi till kajakerna och korsade vattnet vill Valön som skulle bli vår bas. Här bodde vi på vandrarhem alternativt pensionat, allt efter önskan och ekonomi. Vissa hann med en kvällspaddling runt ön medan de som var med i matlaget gjorde sitt "jobb". Mätta och nöjda la vi oss för att vakna upp till en fantastisk dag.

Första dagen paddlade vi mot Grebbestad och hann på vägen se bland annat Dannholmen, där Ingrid Bergman bott, och en massa andra öar med fantasifulla namn. Efter en tur på strax under tre mil var vi tillbaka på "vår" ö och kunde njuta av ännu en god middag tillsammans.Dagen därpå var vädret inte lika fint. Men vi paddlade på och besåg bland annat Dyngön, Gluppö och Gåsön. Lunchfikat fick vi tyvärr inta i ett regnskydd och när vi kom till Hamburgersund var vi alla ganska blöta och återfärden mot Valön blev inte lika njutfull. På kvällen åt vi en god middag på pensionatet innan vi stupade i säng.

Sista morgonen vakande vi till rejäla vindar. Vi hade tänkt oss en kortare tur innan det var dags att styra kosan tillbaka mot Sälvik men den starka vinden gjorde att de flesta av oss valde att gå direkt till Sälvik. Det var tufft nog!

Hemresan gick bra och även om alla var trötta när vi väl var framme i Malmö var vi nog överens om att det varit en helt fantastisk långhelg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar