lördag 20 augusti 2022

PLANESPOTTING 23 juli





Veckan hade varit varm och solig så det blev lite märkligt att vakna upp till en grå och småregnig lördagsmorgon.

Alla samlades på klubben och det tog ett tag innan allt var lastat och klart så vi kunde sätta kurs mot bron.




Över kom vi alla och väl på parkeringen vid Kayakhotellet vid Amager strandpark lastades allt av, stuvades ner i kajakerna och i ett stilla duggregn klarades ett antal toalettbesök av och vi gav oss iväg.

Vi började med att paddla innervägen, där vi mötte såväl paddlare som långsimmare, till vi kom ut på havet och kunde påbörja turen mot Magretheholms havn. Vi hade det lugnt och skönt för vädret gjorde nog att många danskar valde en sovmorgon istället för en båttur. Vi kom förbi industriområde, hoppressat metallskrot och en magnifik samling av grushögar. Vid infarten till hamnen insåg vi att den var på väg att byggas om och vi fick snirkla oss in en annan väg än vi gjorde förra gången.

De bra bryggorna som vi la till på fanns kvar, om än med lite ”privat och bara för vissa”-skyltar och vi valde att lyfta upp en del kajaker för att inte ta så stor plats.

Vädret lugnade sig medan vi åt vår medhavda lunch, alternativt gick loss på danska smörrebröd och chokladmuffins, på uteborden utanför restaurangen.







Mätta och belåtna äntrade vi kajakerna igen och började återtåget. I höjd med stranden gick vi iland och vissa valde en bensträckare, andra att äta lite till och några valde att bada trots gråvädret.







När vi började paddla mot flygplatsen kom det mer och mer regn men vi paddlade på för nu hade vi målet framför oss. I år var nämligen vindarna rätt för mer avancerad plane spotting. Se planet på långt, långt håll, höra motorn och sedan nästan få det i hårbottnen! Vi blev kvar ganska länge men till slut gav vi oss iväg tillbaka till Kayakhotellet. Och så kom det lite mer regn…







Lastningen gick smidigare och snart var vi på väg hemåt igen

Allt gick bra. Vindarna var perfekta, sällskapet var trevligt och vi hade en härlig dag på havet även om förra gången (sommaren 2018) var betydligt mer solig och varm.










Paddlare Metta, Anna-Lena, Carl, Ingrid, Eva, Patric, Mojtaba, Johan, Åse, Ola, Carol och Marie (och så hade vi en gästpaddlare från Tyskland som höll oss sällskap)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar