söndag 12 augusti 2018

Fyra soliga dagar på västkusten

Torsdag middag, vi samlas på klubben i Malmö för packning och ger oss snabbt iväg inpackade i tre bilar. Vi missar Laxbutiken för lunchstopp, Niklas pratar för mycket med Martin… men det blir ett snabbt stopp på MAX, ja och någon föredrog korv.

Väl framme på Tjörn tog vi oss ner till bryggan i Kyrkesund. Ner i kajaken och iväg mot Räbbe, där det finns en utmärkt övernattningsplats. Vi gled ut i den fina kvällen men efter några km paddling så var den tilltänkta platsen upptagen. Vi fick spana efter nya platser och fann en ny plats längst in i en vik på Härös västra sida. Lite kor i närheten, men det brukar gå bra. Martin lagar en härlig kvällsmat och sedan somnar man gott på klippan.


Fredagens färdväg bestämdes av vindar och turen gick norrut, med Vallerö som mål för övernattning. Vi tar oss genom Mollösund och med vinden i ryggen så är vi snabbt vid Vallerö. Vi slår upp tälten och äter men sedan lämnar vi för at ta oss in till Käringön. Nyfikenhet och planering inför lördagen, då Sverige spelar mot England i fotbolls-VM. Vi glider runt i det lilla samhället och sjunker ner på en Creperia med härliga crepes. Hittar två möjliga VM-tittar platser. Vi paddlar i lugn och ro tillbaka till Vallerö där vi njuter av sol och bad på denna "Bohusläns-medelhavsö”.


Lördagen styrs av fotbollen, vi blir stärkta av supergröt/vanlig gröt och paddlar sedan till Käringö via en tur runt Råön. Väl där så lämnar några mindre fotbollsintresserade för att ta en tur ut till Måseskär. Vi andra vandra runt i Käringön och hittar sen en plats på Creperian med pannkakor/crepes och fotboll. Sverige förlorar… men vi har ju ett underbart väder och paddelmijö. Tar os ”hem" till Vallerö där vi njuter av vädret.Söndag-hemfärd. Vi lämnar tidigt för att kunna hinna hem innan midnatt och paddlar så kort/rakt vi kan från Vallerö till Sälsö och sedan på utsidan av Mollö för att sedan svänga in mot Koön där vi tar lunch innan hemfärd. Det blir en het/varm lunch med linsgryta ala Mia. Sista biten glider vi in mot Kyrkesund där vi tar oss upp och packar ihop för hemfärden mot Malmö.

En härlig långhelg med mycket bad, sol och paddling på västkusten – helt underbart.


Vi som paddlade var Mia, Elisabeth, Anders P, Anders J, Martin och Niklas.

Text: Niklas
Bilder: Anders J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar