lördag 13 september 2014

VEN

Sedan jag började som långfärdsansvarig har vi inte paddlat runt Ven. Det finns nämligen en skräckhistoria i klubben från en kvinnlig paddlare som var med på en sådan paddling. Det var blåsigt och strömt, killarna paddlade ifrån henne och överfarten blev en mardröm. Hon tog kajaken på färjan hem.

Nu är det nya tider, "våra" killar är helt underbara och skulle aldrig tänka tanken att paddla ifrån oss.
Så nu var det dags.
Vi samlades på klubben som vanligt, efter en liten genusdebatt lastade vi kajakerna på Lennarts släp och var snabbt iväg. Ankomsten till Borstahusen kunde börjat bättre för den bil jag färdades i. Vi hamnade mot körriktningen och när vi äntligen fått vänt och parkerat försökte Mia ramma en cyklande pensionär med bildörren.
Han klarade sig lycklig nog och snart var vi i väg.

Överfarten bjöd på med/sidovind med en del vågor när vi kom en bit ut. Mot alla odds lyckades vi verkligen hålla ihop gruppen och alla njöt.
Vi tog kurs lite norr om Bäckviken och valde att runda Ven motsols. Nära land blev det lugnare vatten, vi passerade campingen och dykare och tog sedan en välförtjänat lunchpaus lite i lä på sydsidan.

Här är en som längtat efter matpaus.

Paddlingskläder kan vara lite knöliga att få av och på.Erika spanar efter säl. Vi såg minst en. Den simmade som en människa i bröstsim.

Bild på vatten? tänker ni kanske, men om ni kollar väldigt, väldigt noga ser ni en svans i vattnet. Kan vara en iller eller mink trodde vi.

Fågelbon.Vi fick nu en lugn sträcka i lä. Jan tyckte det var mycket bättre väder på danska sidan och kunde nog tänka sig en sväng dit, men vi andra tyckte Ven runt räckte.

Passerade Kyrkbacken hamn - Jan var givetvis en sväng inom - och beundrade sedan getterna som klättrade på den oerhört branta klippsidan. Mia blev så exalterad att hon tappade sin paddel. Men Jan var snabbt där.


Rundade nästa spets och fick rak motvind upp mot Bäckviken hamn där vi hade bestämt fikapaus för att utöka tiden utomhus och ladda inför överfarten.Sedan var det dags att korsa sundet igen. En bit ut såg vi blixt och hörde åskan och i samband med detta blåste det upp ganska rejält. Vi förberedda oss för ett riktigt busväder men ovädret hade den goda smaken att vända efter Landskrona. Tack för det!

Anders fick träna bogsering en liten stund - och alla kom i hamn med gott humör.
Vi fick en del vågor men dom var mjuka och fina och roliga. Vi var alla nöjda med dagen!
Kul att äntligen få komma runt Ven!

Avklädningshjälp

Vätsketillförsel

Paddlare var Lennart, Mia H, Jan, Erika, Johan, Anders K och Anne-Grethe. Ett riktigt toppengäng om jag får säga det själv!

Och stort tack till Anders som var vikarierande långfärdsledare tillsammans med mig denna dag.

Text och foto: Anne-Grethe.

http://anne-gretheholt.blogspot.se/2014/09/antligen-paddlat-runt-ven.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar