tisdag 26 augusti 2014

ROLL MED HELEN OCH TEKNIK MED MARK. 23 augusti.

Det har blivit en tradition i KFÖ att vi engagerar Helen Wilsson och Mark Tozer för att hålla kurser och i år var det tredje gången gillt!

Tidigare har det varit rollkurser som gällt men i år hade vi bestämt oss för att även satsa på teknik-kurser.
Vi gick ut med 4 grupper. Rollkurserna blev fulla, teknik fortsättare blev överfull medan teknik för nybörjare lockade lite färre deltagare. Succé tycker vi!

Roligt också att vi fick med lite nya ansikten, både MKK-medlemmar och icke-medlemmar tog del av kurserna.

Anders K var ansvarig under dagen så han började med lite praktisk information.


Sedan drog Helen och Mark i gång med presentation och förberedelser och som vanligt startade Helen sin grupp med yogaövningar. Ovanligt för vissa, men säkerligen jättebra uppvärming innan rollningens alla moment.
Som dom flesta dagar på sistone var även denna dag en riktig blåsedag. Säkert nyttigt för oss som skulle träna lite mer avancerad teknik, men rollarna skulle driva iväg för mycket så dom tränade i kanalen precis utanför klubben.

Först utan kajak, balance-brace, grunderna för nybörjarna och butterfly och andra ekvilibristiska övningar för fortsättarna.
Många var maskerade så dom kunde ge sig ut i vilken demonstration som helst direkt.


Vattnet var kanske inte superfräscht så det gällde att inte ha bacillskräck och en härlig dusch med vattenslangen efteråt satt fint.


Mycket fräschare och riktigt friskt och gott var det för oss på teknikkursen men även här passade vissa på att få sig ett dopp.
Vi jobbade hårt med navigeringen i vågorna och fick feedback av Mark emellanåt.

Och ännu mer uppmärksamhet fick eftermiddagens nybörjargrupp som endast var två deltagare.


Fortbildning är jätteviktigt för en paddlare - man blir aldrig fullärd - och det glädjer oss att så många passade på att slipa båda sin roll- och paddelteknik når vi nu hade dessa fantastiska instruktörer på plats.

Tack till er alla!

Text: Anne-Grethe.
Foto: Anders K och Anne-Grethe.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar