måndag 7 juli 2014

KULLEN


Söndag morgon. Fantastiskt väder och ivriga paddlare och lastningen gick som en dans. Sen kom diskussionen om hur vi skulle hantera logistiken. Då blev det värre! Skulle bilar placeras ut i både Arild och Mölle, skulle några vandra över Kullen för att hämta bilarna eller skulle vi paddla dubbla vägar? Frågorna var många och hur beslutet, att vi skulle paddla Arild-Mölle-Arild, egentligen togs är det nog ingen som kan svara på. 

Bilresan gick bra och väl framme i Arild ockuperade vi slipen totalt medan vi fick ordning på alla våra prylar. Vädret var bästa möjliga och vi njöt av att se ut över den lilla hamnen på det näst intill platta vattnet medan mat och extrakläder stuvades ned i packluckorna.Iväg kom vi och efter bara en kort tur var vi framme vid Nimis. Det är alltid kul att titta på och fundera över hur många som tar sig dit trots att det ligger så besvärligt till. Vi fortsatte mot Kullen och började leta efter en lämplig landstigningsplats. På vägen kom vi förbi grottan som man kan paddla igenom och till skillnad mot ifjol, var det perfekta förhållande för att gå igenom den utan att lägga all lacken på grottväggarna.

En stund senare hittade vi en lagom stenstrand att kravla iland på. Det är extremt besvärliga stenar vid Kullen. De liksom flyttar på sig när man sätter ned fötterna och en graciös urstigning är en önskedröm!
Mat dukades fram och intogs. Dagens ”extra” var jordgubbstårta eftersom Marie kvällen innan fått akut abstinens efter tårta och alldeles själv kört iväg och inköpt en färdig tårtbotten som sedan garnerats med grädde och jordgubbar. Efter maten valde somliga att njuta av friden, andra att bada och några energiska gick en promenad för att kolla in klättrare.Sen ”trillade” vi i kajakerna igen och tog oss vidare. Vi kom in i enorma sjok av maneter. Stora som tallrikar och i diverse olika kulörer. Det blev tungt att paddla när paddeln slafasade runt i dessa stora gelémassor. Och tanken på att rollträna kändes långt borta!Aldrig kunde vi väl tro att vi skulle få en sådan fantastisk dag. Vattnet vid Kullens spets låg stilla och orsakade inga som helst problem. 
Vi gled på i god fart och snart nog var vi framme i Mölle. Det var fullt ös i hamnen. Folk åt och drack och njöt av värmen. Båtfolket samsades med badare och till och med vi paddlare från KFÖ mutade in oss på en sittvänlig kant vid slipen. Några köpte glass och andra fikade medhavt.
Det kändes nästan skönt att komma ifrån värmen i hamnen när vi gav oss iväg igen. Nu gjorde vi om hela turen men baklänges…. spetsen, maneterna, ny fikaplats, samma grottpassage, Nimis och hamnen i Arild. På vägen såg vi modiga badare, icke-höjdrädda klättrare, fiskare, dykare, vandrare och andra paddlare. Det kändes som om alla var ute i naturen denna soliga och varma dag.Kajakerna lastades på släpet igen och alla for tillbaka till Malmö. Vi var framme vid klubben vid åtta-tiden på kvällen och upptäckte att det var full rulle i Malmö också. Den varma kvällen hade fått folk att gå ut och njuta av Ribban-by-night och det var folk överallt!

Vi var solstekta och saltstänkta men väldigt nöjda efter en helt underbar dag på havet.

Paddlare: Anders K, Anne-Grethe, Carol, Jan, Lennart, Marie och Niklas

Text: Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar